שבועות מתקרב והגיע הזמן להתארגן על עוגת גבינה מושלמת
חג השבועות נושף בעורף ואתם עדיין לא סגורים על עוגת הגבינה שלכם? – בשביל זה אנחנו כאן !
בחרנו עבורכם מתוך מגוון רחב של מתכונים לעוגת גבינה את כלת הארוחה צחה כלבנה וצחורה כיונת שלום – עוגת הגבינה המושלמת שתגנוב את ההצגה – הנסיכה בלבן.
המרכיבים לעוגה
6 ביצים בגודל XL מופרדות (חלבון/חלמון) – לאחר ההפרדה, הניחו את הקערות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
1 ו-1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה 5% בטמפרטורת החדר
200 מ"ל שמנת חמוצה 27% שומן
4 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות וניל צרפתי
1 כפית גרידת לימון
המרכיבים לציפוי
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
4 כפות פודינג וניל צרפתי
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
בטרם תתחילו לעבוד על העוגה, חממו את התנור ל 200 מעלות והניחו תבנית עם מים במסילה התחתונה למשך 30 דקות.
הקציפו חלבונים עם סוכר וניל וכוס סוכר רגיל אותה תוסיפו בהדרגה, עד לקבלת קצף מבריק, יציב ותפוח במידה (לא יותר מדי).
בקערה נפרדת ערבבו היטב את החלמונים יחד עם רבע כוס סוכר עד להמסתו לקבלת בלילה תפוחה מעט.
הוסיפו את הגבינות ושאר המרכיבים באופן הדרגתי עד לקבלת מרקם אחיד.
קפלו את קצף החלבונים לתוך קערת החלמונים בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת מרקם אחיד (כ-3-4 מחזורי קיפול).
שמנו מעט תבנית עגולה בגודל 22/24 ס”מ או תבנית מרובעת בינונית, גם בתחתית וגם בצדדים.
הכניסו את תבנית העוגה במסילה מעל המים לאפיה של חצי שעה ב-200 מעלות וחצי שעה נוספת ב-160 מעלות למשך שעה. כבו את התנור והשאירו את העוגה בפנים לשעה נוספת. בשום שלב אל תפתחו את התנור.
גם כאן בדיוק כמו במתכון לעוגת קרמבו יש להקפיד לעבוד על פי ההוראות והשלבים על מנת שהעוגה תצליח ותצא טעימה. בהצלחה! ובתאבון!